Waarom ons boeken?
  • Wij zingen met enthousiasme
    De mooiste smartlappen worden door ons gezongen.

• Wij brengen plezier
    Met onze liedjes brengen wij plezier voor de mede mensen.

• Wij brengen zang
    Op deze site hoort u al een aantal van onze liedjes die wij zingen..

• Wij brengen muziek
    Onze smartlappen vallen bij het publiek in de smaak.

• Wie zijn wij?
    Wij zijn smartlapkoor HOLLANDS GLORIE uit WINTERSWIJK

Wij zijn een smartlappenkoor dat met veel enthousiasme zingt.
    Het koor komt uit Winterswijk, dat ligt aan de Duitse grens in de Gelderse Achterhoek.

Hollands Glorie is in deze samenstelling opgericht op 12 april 2005 door Joop Schreurs, die tevens als dirigent op een zeer enthousiaste en verdienstelijke manier, leiding geeft. Hollands Glorie bestaat uit ca. 25 vrouwen en mannen en wij worden begeleid door een keyboard, bespeeld door Ali Horn.
    U herkent een ieder van ons koor direct aan de kleuren van de kleding. Wij dragen nl. altijd: een blauwe broek, een witte blouse of overhemd, een rode sjaal of stropdas en een oranje accessoire.

Ons repertoire bestaat uit smartlappen en andere, vaak zeer bekende, Nederlandstalige liedjes. Dit heeft meestal tot gevolg dat de mensen in de zaal lekker meezingen en er zo een paar gezellige uurtjes worden doorgebracht.
    Daarnaast zingen we ook prachtige Kerstliederen, zodat wij in ook deze donkere maanden licht en vreugde kunnen brengen.
    Onze geschiedenis
  • 2005
    Het koor in deze samenstelling is opgericht op 12 april 2005 door enthousiaste mensen.

• 2006
    Harmonica-/Smartlappendag te Weerselo met prachtig optreden in het mooie oude kerkje aldaar.

• 2010
    In dit jubileumjaar hebben wij een CD uitgebracht die ook te koop is voor slechts 7,50 euro.

• 2011 en verder
    We hopen u alvast een eerste indruk te hebben gegeven en daarnaast kunnen wij u natuurlijk altijd op verzoek meer informatie geven. U kunt ons bereiken voor vragen via het contactformulier,

Smartlapkoor sponsors
    The Gallery Timmermans & mulder Kwerreveld KHK Borduren                   -